Internet till värmecentralen

Under slutet på den gångna veckan hade vi installatörer här från HAKAB. Deras uppgift var att tillse att vi har internet i ekonomibyggnaden för att kunna övervaka den nya anläggningen. Efter försök att dra detta både från Turebergs Allé 3 & 5 blev det tillslut Engelbrekts Väg 71 som fick äran att sträcka ut en hjälpande kabel.

Du kanske undrar varför en värmeanläggning behöver internet? Det använder man ju för att läsa tidningar och betala räkningarna!

I dagens tekniska samhälle är det allt mer vanligt att ting är uppkopplade, det internationella begreppet Internet-of-Things är en stor utvecklingsmarknad. Och här kommer alltså vår värmeanläggning in. Istället för att vara på plats och läsa av, kan behörig leverantör koppla upp sig mot anläggningen och både undersöka status och göra förändringar i de inställningar som finns. Visst är det smått fantastiskt?

/Jocke